Album týždňa: Of Montreal - Innocence Reaches

Album týždňa: Of Montreal - Innocence Reaches

Takto o rok si budú pripomínať 20 rokov od vydania debutového albumu Cherry Peel. Kevin Barnes a spol. sa však už dnes môžu zaradiť medzi tie najaktívnejšie kapely, veď len pred pár dňami im vyšiel album s poradovým číslom 14. Nahrávku Innocence Reaches dokonca vydali len necelý rok po štúdiovke Auereate Gloom. Skutočnosť, že takmer každý rok vydajú jeden album im však neuberá na kreatívnom prístupe k hudbe a ani na čerstvej štúdiovke Kevin Barnes nestratil odvahu a chuť experimentovať.

Of Montreal sa od začiatku netajili tým, že inšpiráciu hľadajú u kapiel ako The Beatles, The Kinks či The Beach Boys. Na augustovej novinke Innocence Reaches však Kevin Barnes našiel nové hudobné inšpirácie. Po rokoch otvoril svoju myseľ a objavil mená ako Chairlift či Arca. Dvanásť trackov na nahrávke, ktorá vyšla na značke Polyvinyl, by však mohlo potešiť aj fanúšikov Blur, Princea či Davida Bowieho. Vždy som sa vyhýbal súčasnej hudbe. Žil som si vo svojej bubline, v celkom inej dobe," uviedol Kevin Barnes v oficiálnom vyhlásení.

Pod novinku Innocence Reaches sa nepodpísal len celkom nové hudobné inšpirácie ich frontmana Kevina Barnesa. Hudobník po ťažkom rozvode zmenil aj prostredie, v ktorom tvoril. Množstvo skladieb na album vzniklo v Paríži. Kevin Barnes si doprial dva týždne v štúdiu svojho kamaráta, kde po nociach pracoval na nových trackoch obklopený vzácnymi vintage nástrojmi. Ako uviedol, toto obdobie si užíval, malo to len jediný problém. Po nociach nemohol do nástrojov trieskať tak, ako si želal, kvôli sťažujúcim sa susedom. Ocitol som sa na mieste, kde po mne nikto nepozeral, nevenoval mi pozornosť a nikomu som nerozumel. Ocitol som sa v celkom inom svete. Vďaka tomu som sa očistil, vypadol z môjho normálneho života," uviedol Kevin Barners v oficiálnom vyhlásení.

Album Innocence Reaches je plný chytľavých skladieb, ktoré sa striedajú s tými temnejšími. Tie svedčia o tom, že Kevin Barnes aj tentokrát písal predovšetkým o sebe, vďaka skladbám sa spamätáva z nedávneho rozvodu a svojej bývalej manželke venoval hneď niekoľko skladieb. Je to však pochopiteľné. Kevin Barnes vždy v skladbách riešil predovšetkým svoj vlastný život. Je to spôsob, ktorým sa vyjadrujem. Niekto chodí k psychológovi, ja mám umenie. Je dôležité dostať sa do stavu, kedy nie ste v sebe stratení, nemáte otázky a dokážete žiť pre tento moment," uviedol Kevin Barnes.

Hoci Of Montreal aj tentokrát zostali verní funku či popu 60-tych rokov, najväčší priestor na novinke Innocence Reaches dostala elektronika. Je to zvláštne, že to prišlo až teraz, pretože ja milujem elektroniku a tanečnú hudbu a až teraz som si uvedomil, čo všetko sa s elektronikou dá spraviť. Mal som pocit, že ostatných pár rokov som si stále išiel jednou cestou. Snažil som sa, aby každý album na seba nadväzoval a vychádzal z jedného bodu. Teraz som sa cítil slobodnejší a otvorený, nebál som sa miešať všetko dokopy," uviedol k nahrávke Innocence Reaches Kevin Barnes.


Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame